Postów: 3 Miejscowość: Bradford UK Data rejestracji: 29.12.08
Dodane dnia 21-04-2009 14:57
Szukam kogoś kto chciałby ćwiczyć swój włoski np poprzez pisanie krótkich maili, np pierwszy mail w czasie teraźniejszym, drugi w przeszłym itp, moglibyśmy się sprawdzać nawzajem, pisać uwagi no i ćwiczyć oczywiście pisanie i 'myślenie' po włosku. a jakby ktoś chciał np podszkolić się z angielskiego możemy sobie pomóc nawzajem, ja pisałabym po włosku i byłabym sprawdzana , do mnie można pisać po ang- na pewno pomogę.
Mam nadzieję ,że znajdzie się ktoś komu pomysł się spodoba
pozdrawiam ,czekam na wiadomości
Dodane dnia 22-04-2009 15:16
Myśle, że masz świetny pomysł na poprawienie skuteczności nauki języka (języków). Chętnie podjąbym tę propozycję, ale moje umiejętności w operowaniu jezykiem włoskim nie predysponują mnie jeszcze do tak "zaawansowanej" formy posługiwania się nim (choć z angielskim raczej byłoby lepiej) - ciągle jest to faza budowania odpowiedniego zasobu słownictwa i podstaw gramatyki.Niemniej, popieram inicjatywe i mam nadzieję,że znajdziesz godnego adwersarza. Pozdrowionka.
ja się bym pisała chętnie na tą propozycję. Znam włoski dosyć dobrze natomiast z angielskim jestem na etapie dla wiecznie początkujących. Odezwij sie Skye. Mój mail basia.kaw@interia.pl